kuckeli-ku, klockan är 3
2012-10-30 / 02:01:11 / Tankar & känslor

Önskar jag kunde vara lite mer öppen i denna bloggen, det känns verkligen som att jag håller upp en fasad här. Istället blir det extra extra grovt på den låsta bloggen, haha ni hade svimmat av typ. Eller ja man kan liksom inte tro sånt om mig efter att ha kollat in här i denna rosa, tråkiga bloggen. Har haft en del tvångstankar eller paniktankar som jag kallar det i vissa fall, och en av de är att jag verkligen mååste visa upp här att jag inte alls är sjuk, att jag faktiskt är frisk, jag är normal. Ett exempel, jag är alltså lite av en perfektionist när det gäller hur folk ska se på en. Men tror ni jag använder versaler och skit på den låsta bloggen? Haha nej det gör jag inte. Perfektionist my ass. Brukar inte ens läsa igenom texten innan jag publicerar vilket jag gör här typ fyra gånger innan det känns ok. Där får jag liksom 'go wild' så att säga. Och berätta sånt jag inte ens vill erkänna för mig själv. Vet inte riktigt hur normal man klassas som med alla störda grejer jag har för mig?

Från att jag var ungefär 5 år så har jag haft en paniktanke om att min pappa kan 'höra' mina tankar om han nuddar mig eller kommer för nära. Alltså vet ni hur påfrestande det är.. Då får jag panik och typ 'tänk inga sjuka tankar, tänk inga sjuka tankar' och så liksom småsneglar man för att se hans ansiktsuttryck och när han ser helt normal ut så blir man bara ännu mer övertygad om att visst fan är han mig på spåren. Haha ja jag fattar ju att det låter stört. En gång när vi satt i bilen fick jag sån ångest av det att vi fick stanna bilen och jag började kräkas som en galning. Jag var 8.

Nu blev det krig i hjärnan och jag orkar inte, hur kommer det sig att jag är så trött hela tiden men min hjärna vägrar sluta vara överdrivet hyperaktiv? BAHH vill slita av mig håret, det är som att tankarna bråkar om plats i hjärnan och det är verkligen överfullt, fatta det, jag kan inte ta in mer. Över till låsta bloggen..

Bild från början av året btw, innan jag blev ren. "50 zopiklon + 60 oxascand" hade jag skrivit över bilden vilket bara är så jäkla sjukt. Vill typ avlida nu när jag minns den äckliga, beska metall-smaken. Hade dock suttit fint med 20mg+60mg så man kunde få SOVA nån jäkla gång. Men nejnej så bra får vi inte ha det.

jobbig kväll
2012-10-28 / 20:32:55 / Vardagsliv

Extra jobbig kväll, ångest ångest. Vill bara spola fram tiden så att bästis kan vara här nuuuu. Åh kommer typ börja gråta när jag ser henne.
Ont i magen har jag också och är på skithumör. Försöker ringa M men mobilen dampar och lever sitt eget liv. M lämnade fönstren öppna innan han gick så nu har jag fått massa myggbett och behöver skälla på någon. Nä detta funkar inte. Jag måste lugna ner mig.

minnen från 361
2012-10-28 / 19:44:15 / Vardagsliv

Deppig. Ångest tror jag. Jag drömde inatt att jag var tillbaka i pillerträsket, eller jag drömde mer att jag aldrig lämnat det. Det var så verkligt, känslan. Hur jag så desperat klamrade mig fast vid det. Vägrade släppa. Jag saknar 361 lite, ja inte egentligen såklart men ändå. Inte för att jag gjorde annat än att ligga under täcket eller sitta på gården och stirra ut i luften. Men ändå. Jo, och så fick jag ju utbrott med jämna mellanrum förstås. Så att halva avdelningen låstes och extrapersonal fick sättas in. Iaf enligt gamla inlägg på låsta bloggen. Men jag minns att jag var Ensamvargen. Alltid. Inte en enda gång satt jag i allrummet med de andra blä varför skulle jag göra det haha? Sitta i den gröna, fula soffan och kolla på tv? Nej. Och när jag väl skulle äta så satt jag alltid ensam, vid det lilla bordet, med ryggen vänd mot de andra. Eller med personal som tyckte att lite mer än 20% av en normal portion kunde jag väl få i mig. Levde typ på Marabou och Fanta Exotic som pappa kom med varje dag.
 
Fast på utegården var det annorlunda. Där kunde jag prata och ibland också skratta. Vi skojade och pratade och delade historier och undrade vilka som fanns på våningen över oss. En gång fanns j däruppe och jag hade utbrott och extravaket följde efter mig och jag var så arg på allt att jag bara sparkade ner soptunnan. Sen skämdes jag. Ett tag stod det skrivet i snön med stora bokstäver "DET BLIR BÄTTRE". De var där ganska länge men jag trampade sönder de och det kände så jäkla bra. En annan gång fanns j därnere och jag var en av de däruppe och hon kom uppför trappan och jag fick världens finaste julklapp av världens finaste tjej och vi rökte i den stilla natten. På sommaren låg jag på trä-ön och drömde mig bort. Ibland satt jag och pratade med snäll personal.
 
Men för det mesta var jag rätt borta. En gång mitt i natten, efter att ha blivit ditkörd av polisen så visste jag inte ens vad jag hade tagit. Klockan var 2 när jag kom in och jag fick sjuksköterskan att börja gråta. En gång var jag medvetslös i ca 2 dygn om jag minns rätt. Jag vet att jag vaknade upp en gång av att någon öppnade mina ögon, väldigt suddigt såg jag en man med glasögon och kanske 5-6 pers bakom honom men jag däckade igen lika fort. En annan gång vaknade jag upp på MAVA och hade kissat på mig, nästa gång hade jag en Foley och jag ville bara fgdklgöhd. HATAR MAVA. En gång rymde jag från 361 under en frigång med personal och det sved i hjärtat när jag sprang ifrån B som var min favorit i personalen, vi delar ju till å med kärlek till Egypten.
 
Ja det finns så jäkla mycket jag kan säga. Men det får räcka såhär.
 
 

Countdown
2012-10-28 / 11:54:22 / Vardagsliv

Min käraste är här om ungefär 72 timmar, sick! Så jag börjar bli en mini-maniac här hemma. Idag vaknade jag dock upp med huvudvärk, kan bero på att jag inte somnade förrän fem imorse och vaknade upp flera gånger.
Ska se om jag lyckas kunna titta på Man U-matchen senare också, vi spelar borta mot Chelsea. Dessa poäng ska vi nog lyckas ta ändå, man ska ju inte underskatta de blåa men de saknar typ alla huvudspelare eller vad man skall säga. Terry är ju avstängd för att ha uttryckt sig rasistiskt mot mörkhyade så skulle vara intressant att se om Ashley Cole och vår Ferdinand skakar hand, jag hoppas det iaf, Cole är ju mörkhyad men försvarade Terry. Bröderna Ferdinand har dock sagt att de vill lämna allt bakom sig o jag håller med, att JT är en skit har väl inte undgått många men bättre att fokusera på spelet istället.
 
 
Och nu blev detta ett inlägg om fotboll haha vilket det inte skulle vara, bäst jag avrundar nu. Tänkte göra mig en liten brunch, varit så sugen på omelett med tomat, ägg och GRÄDDE helt sjukt så det ska jag göra innan M är hemma från jobbpass 1. Sen ska det städas, sopas, skuras, diskas, tvättas (kul att tvätta halvt ton kläder för hand.. Jättekul) och så vidare. Önskar jag hade min gosegris här som kunde pigga upp mig litegrann, han gör allting så himla mycket bättre och framför allt roligare <3 fnissar bara jag tänker på allt dumt han kan få för sig.
 
Min gosis, 1 år gammal bild. Alltså hur orkar man ens vara så liten och så obarmhärtigt söt?? Dööööör. Sjukt hur liten han var när jag fick honom. Nu får jag tårar i ögonen :( svider i mitt mammahjärta att vara borta från honom.

Bildbomb 2
2012-10-27 / 21:04:46 / Vardagsliv

Har tagit mig en dryg timma att ladda upp dessa bilder, värdelöst! Och som grädde på moset så gick strömmen mitt i allt och datorn hade bara några procent batteri kvar, fick bokstavligen hjärtat i halsgropen haha. Men det kom tillbaka snabbt, tack och lov :) Så här får ni bilder, för er som inte sett på Facebook.
 


Känns bra att min bästa vän skrev till mig i privat meddelande "men varför har du inte sagt att du är gravid!!" efter att ha sett denna bilden haha förstår man inte att det är vinden som blåser upp klänningen??
blää ful bild men tänkte visa er hur uppenbart det blir när jag går upp och ner i vikt, ser ju inte klokt ut :/




 

Lycklig tjej!
2012-10-27 / 19:42:25 / Vardagsliv

Igår var verkligen en lyckans dag! Hade först Skype-dejt med min syster - så skönt, roligt & välbehövligt. Dessutom fick hon och Mohamed prata med varandra för första gången vilket var sjukt kul, det betydde verkligen mycket för mig. :)
 
Och sedan.. *trumvirvel* så bokade världens bästa bästis (som råkar vara min) biljett hit till Hurghada, så om bara några dagar är hon här och skall spendera en vecka med mig, wihoo!! Åååhh jag är så glad så det är nästan löjligt. Jag har planerat ut typ allt vi ska göra hahaha. Jag är så intensiv men det där med att vara spontan är inte riiktigt min grej.
 
Idag har det inte hänt mycket, höjdpunkten är väl matlagningen, komponerade ihop en egen pastasås som faktiskt blev riktigt bra om jag får säga det själv, så nu hade jag tänkt käka lite framför något att titta på. Tyvärr kan jag ju glömma att få tag på mina seriers nyaste avsnitt pga världens segaste internet, så det får väl bli The Iron Lady som jag inte såg färdigt på igår. Tråkig film förresten.
 
 
Jag & C på min födelsedag @ Club Nordic, 2009
Uhh någon mer än jag som hade Sony Ericsson w660i? Älskade den mobilen, hade den i typ 3 år, och när jag efter ett utbrott slog sönder den i marken så köpte jag genast en ny från Tradera. Haha.

Breakfast at Arabia's
2012-10-26 / 11:28:00 / Vardagsliv

Förstår inte hur detta gick till men idag vaknade jag alltså redan vid 9:30? Jättekonstigt. Såg att jag fått ett stort, äckligt munsår (mer som en finne på läppen, blää) som dessutom gör förbannat ont, så det blev ett himla projekt att försöka få den se så liten och icke-äcklig ut som möjligt. Hela överläppen svider, jag brukar vara ganska chill på det där med småsår men huuja, gjorde sjukt ont att spräcka den och det i princip bara forsa blod inifrån läppen, hmm..  Jaja nu ser det mer ut som ett vanligt rött munsår än som en vit jäkla böld. HAHA usch vad äcklig jag är, jag ska sluta. Så blir det när jag är trött :p För inte trodde ni väl att jag faktiskt fick somna tidigt? Sist jag såg på klockan var den 03:58 imorse, men jag hörde inte böneutropen (som jag alltid gör och som förresten bröt ut exakt nu i skrivande stund, sammanträffande) som bryter ut vid 04:30.

Hur som helst. Tänkte ställa mig och laga lite pannkakor nu, vet bara inte om jag kommer kunna äta..
På tal om mat, här får ni lite bilder från måltider på Arabia. Mohamed var den som jämt serverade mig och såg till att jag var nöjd. Han lärde sig till å med min drink på 1,5 dag haha (som tydligen var konstig och ingen hade hört talas om något liknande), dvs vitt vin + fanta blandat. Och nu så bor vi ihop. Hur sjukt?!





Happy eid
2012-10-25 / 22:55:00 / Vardagsliv

 
Tjohej!
 
Bloggen har varit nere ett tag pga olika orsaker, mest pga att jag var med om en tråkig grej som gjorde att jag ville vara ifred ett tag och inte känna pressa över att jag 'måste' blogga. Har dock uppdaterat lite på den låsta bloggen då och då. Så under dessa dagar har jag bara tagit hand om mig själv, funderat på vad det är jag egentligen vill, behöver, och hur jag ska nå dit. Inte kommit fram till något vettigt svar än, tyvärr hehe.
 
Har så nedrans ont i ryggen, speciellt nacken och även magen :( Blä. Citodon tänker ju jag rent spontant men efter en väldigt liten överdos för väldigt längesen så fick jag veta att anledningen till att jag höll på att kvävas till döds var att jag tydligen är allergisk, haha där ser man! Fan det var en ganska hemsk upplevelse. Strupen kändes bara mindre och mindre, hur mycket jag än försökte fick jag ingen luft samtidigt som jag blev BLODRÖD i ansiktet pga att det svullnade upp. Såg ut som jag käkat kortison non-stop i 2 år typ. Kändes så i alla fall. En annan gång fick jag massa blåa (?) prickar över armarna. Jaja nog om det, helt enkelt - kan glömma smärtlindrande preparat då ibuprofen inte hjälper och det som är starkare får jag ju inte ta. Funderade på typ massage på nåt spaställe men känns lagom mobbat att gå ensam haha.
 
Tänkte lägga upp fler bilder men det blev alldeles för dålig kvalité, mitt internet är för segt! Damn you, Etisalat. Tyckte det var synd på så fina minnen så jag väntar tills jag har bättre uppkoppling. Önskar M kunde få ledigt åtminstone EN dag i veckan så man kunde göra fler roliga saker, men låter det rättvist eller ens humant att få hela fyra dagar ledigt på en månad?? Nää självklart inte, istället ska man slava flera veckor i rad och sedan få några dagars semester. "Klaga inte, lönen är faktiskt bra". Jo tjena. Studiebidraget är fan högre.

Förresten så börjar nu ännu en högtid. Så happy feast, eid eller vad det än nu är ni säger. Ska firas med att köpa nya kläder och vara extra snäll mot M, har lite dåligt samvete för att alla är med sina familjer under högtiderna vilket han också borde vara men istället valde han att stanna kvar i Hurghada för min skull.
Nu ska jag sätta igång med disken, känner mig lite småtrött också, kan det möjligen vara så att jag är blessed enough att få somna innan halv fem på morgonen?? Ååhh det hade varit så skönt att få sova en hel natt, som normala människor.


Hej så länge!
 

Språk-bråk
2012-10-16 / 17:36:07 / Vardagsliv

Jag & M diskuterar när vi ska handla..
Vi svarar samtidigt;
 
Mohamed - Imorgon?
Elly - Boukra?
 
 
Hahaha, frågan återstår.. Vem lär sig det främmande språket först? Både han och jag sätter pengarna på mig, det skulle nog de flesta göra hehe..
 

En liten trötter
2012-10-16 / 15:23:20 / Vardagsliv

Hade näst intill outhärdlig huvudvärk igår kväll men trots det så blev det ett trevligt avslut på en seg dag! Började med att jag mötte upp Den Hemliga Vännen. Promenerade förbi alla stränder och klubbar, i närheten av Sunrise-hotellet och bara tjötade. Fick en sån ros som de jobbiga försäljarna trycker upp i ansiktet på alla par men som jag i smyg alltid velat ha, haha. Så det var ju gulligt! Var dock lite generad påväg hem igen då alla stirrade på mig och jag tänkte att de tänkte, "se på sminkade tjejen i klänning och ros i handen, tror hon inte vi fattar vad hon gjort eller.." men sen så är jag ju lite extra paranoid också.
 
 
 
Väl hemma kände jag mest för att dra täcket över huvudet, pga huvudvärken men nej - när M slutade jobbet (senare än usual dessutom) så bar det av till marinan där vi mötte upp en holländsk familj som varit på M's hotell ca 5 gånger och har honom som "favorit" eller vad man ska säga (vilket JOBBIGT många andra också har, det är lite påfrestande och jag försöker att inte vara löjlig men det är inte jättekul att se alla bilder med olika gäster som han blir taggad på i Facebook!) så de ville helt enkelt bara umgås lite. Jag var lite nervös innan av okänd anledning men det var verkligen en supergullig familj och det blev mycket skratt! Nej men det var allt trevligt att få komma ut lite, hade saknat Papa's bar också, där vi satt.
 
När vi skulle bege oss hemåt försvann dock den glädjefulla stämningen. Jag och M bestämde oss för att promenera hem medan familjen skulle ta en taxi eftersom Arabia ligger rätt långt bort. Mohamed väljer en av alla taxis som står redo utanför New Marina, familjen går in - nähä den funkar inte, ut, till nästa, nähä inte den heller, okej, nästa, M vill betala då chauffören säkerligen kommer ta mycket mer från turistfamiljen. Chauffören svarar att han inte har växel på 50 egp, så M får 10 egp av mig - vilket är maxpris på sträckan de ska åka men när M sträcker fram pengarna genom fönsterrutan så ser jag att den idiotiska chauffören börjar VEVA UPP RUTAN medan M's arm fortfarande är där, jag får såklart panik, M lyckas dra sig ur och öppnar snabbt dörren, familjen hoppar ut från bilen och innan vi vet ordet av så har taxichauffören hamnat i slagsmål medan en annan chaufför som försökt lugna ner honom. Jag fattar ingenting, är lite ställd och låter M göra det han är bäst på, dvs vara ledare, han tar oss till andra sidan av gatan, sätter familjen i en förbipasserande taxi, tar min hand och går lugnt därifrån. Usch det var läskigt, psycho-chaufför! Tröstade mig själv med en cheeseburgare från Mc Donalds, trots att jag börjat "sköta mig" men helt ärligt så fick jag ingen ångest över att trycka i mig onödigt fett 2 på morgonen just då haha.
 
M kom hem från första jobbpasset för ett par timmar sedan, vi pluggade faktiskt lite svenska innan han däckade och ligger bredvid mig nu i vår bäddsoffa som vi töntigt nog vecklat ut. Själv ska jag nog också ta en power-nap innan jag måste duscha, fixa lite käk och gå på jakt efter ett par bekväma chipchip's och en ny Manchester United-tisha då min gamla börjat bli.. Ja, gammal helt enkelt.
 
 

Lite bilder
2012-10-15 / 19:36:00 / Vardagsliv


 
 
 
Kommer en till bildbomb senare med mycket finare och roligare bilder! Nu ska jag ut och möta en vän. Ciao

yesterday was the time of our lives
2012-10-13 / 19:57:00 / Vardagsliv

Vi har haft det ganska fint trots allt, dessa dagar då M varit ledig. I förrgår besökte vi Giftun/Paradise Island och jag fick snorkla igen, åå vad jag älskar det! Umgåtts en del med ett annat par från staden Tanta (?) som varit här en vecka på "honeymoon", det var första egyptiska tjejen jag pratat med, tror jag. Eller vi pratade aldrig direkt då hon inte kan engelska.. Men jag lyckades förstå att hon var 16-17 år när jag gissat på 23, brast ut i ett stort "WHAT?!" där vi satt på Mashrabia cafét. Tänkte mest på att hon inte går i skolan (ja det ska komma från mig), samt att hennes man såg ut som minst 30 bast.
 
Well well, vad ska jag mer säga. Har börjat drömma helt sjuka saker, drömt flera gånger om en "fd vän" och hennes familj som jag stod väldigt nära, drömt både bra och äckliga saker om M och våran relation, drömt om pappa, drömt om rivjärn. Haha ja osv. Tror jag känner mig väldigt ensam.. Jag saknar min familj och mina få vänner, och vill så väldigt väldigt gärna att en SVENSK person kommer hit omedelbums (Annica, jalla kom nu!! Dags för Hurgis istället för El Minya nu!))

Rymma från kaoset i kaosland
2012-10-08 / 14:08:38 / Tankar & känslor

Osäker på om jag någonsin varit såhär förvirrad.. Det gör så ont i mig. Jag är vaken verkligen hela nätterna och det håller på och driver mig till vansinne, det verkligen tär på mig å när jag väl somnat så vaknar jag upp efter 20 min och brister ut i gråt. Är inne i en ganska så "arg" period just nu, vill bara slå sönder allt omkring mig.

I ett par dagar så rörde jag mig inte ens från sängen utan låg där i fosterställning som en liten tönt.. Men M tyckte att såhär kan vi inte ha det, så han har tagit ledigt några dagar. Ligger på stranden just nu men långt ifrån njuter. Den där tanken gnager i bakhuvudet hela tiden, vad jag än gör. Jag förstår inte.. Önskar jag kunde spola tillbaks tiden och aldrig gå ut den kvällen. För det jag såg, det jag insåg snarare.. Jag blev så snurrig, förlorade uppfattning om tid o rum, jag försökte bara pusha mig själv till att ta mig hem och absolut inte svimma på gatan vilket jag kände för. Hur kan människor vara så onda?

Det låter ju så töntigt för jag tjatar jämt om självständighet men fan vad jag skulle behöva att någon sörjde med mig, tvingade i mig massvis med glass, torkade mina tårar och strök mig över håret. Problemet är att jag inte "kan" prata om det med någon. Vill inte riktigt.

Nu ska jag försöka sova lite här..


Friskforklarad fran diagnos!!
2012-10-04 / 19:40:00 / Vardagsliv

Rattare sagt: DIAGNOSEN VAR FEL. Precis som jag sa fran forsta stund! "Nej, det ar inte fel, vi ar 100% sakra." Jag har gatt runt med denna diagnos i exakt ett ar, fran september 2011. Det har rort upp kanslor inom mig, jag har nast intill avskytt mig sjalv. Men innerst inne har jag som sagt alltid vetat. Just nu ar jag bade glad och lattad men samtidigt lite forundrad. Vad ar/var det for fel pa mig da? Nagot var ju inte ratt.
 
 
Idag ar jag dock en helt annan person, inte lika agressiv, jag ar lugn och ganska saker i mig sjalv. Visst kanner jag mig tom ibland och jag reagerar med starkare kanslor an de flesta andra, men inte sa att det styr mitt liv. Sa som det gjorde innan.
 
Jaja. Nu ska jag leta upp nagot lattlagat recept och borja bege mig hemat. Ikvall far vi besok av M's kompis!

RSS 2.0