Nu har jag fått nog!
2012-03-30 / 19:24:04 / Vardagsliv

Nu är det ta mej fan SLUT på detta mardrömshelvetet. I flera månader nu har jag blivit hotad DAGLIGEN, och nu det senaste även slagen. Jag blir spottad på, kallad för hemska saker och dragen i håret. MITT UTE PÅ GATAN. Finns det ingen mänsklighet i denna världen, ingen humanitet? Tänker inte ta emot ett enda slag till. I ain't a killer but don't push me, ungefär så känner jag just nu. Mått och mår riktigt uselt, jag ska inte behöva acceptera detta och det kommer jag aldrig att göra. Fyfan vad jag önskar att jag vore i Sverige just nu, få gosa med min älskade älskade hund och lillasyster. Så nu ska jag göra allt jag kan för att komma härifrån, mina pengar har jag blivit ifråntagen så vet inte riktigt hur det ska gå men.. I värsta fall får jag kontakta svenska ambassaden här.



(Ps det är verkligen inte min pojkvän som slår mig!)

Hurghada
2012-03-30 / 15:39:35 / Vardagsliv

Har varit lite krångligt med internet men nu har jag äntligen köpt trådlöst.. Sköönt! Är iaf i Hurghada nu, blev tvungen att ta bussen från Sharm eftersom båten blev inställd så istället för 2 timmar fick jag åka 11 timmar.. Inte så jättekul hah. Men härligt att vara hemma igen :) kom hit i måndags och dessa dagar har jag inte gjort någonting faktiskt. Men ikväll kanske jag hälsar på en kompis, imorgon är jag bjuden på invigning hos en annan vän som öppnar sin egna butik, coolt! Och så har en tredje vän varit med om en trafikolycka, för cirka tredje gången (!), ja jag säger ju att trafiken är hemsk här.. Han har inte kunnat röra på sig på en månad och det kommer fortsätta så i ett par veckor till, minst. Så honom måste jag hälsa på också.

Nää men tänkte bara kolla in lite snabbt, nu ska jag käka chicken nuggets & kolla på Muhtesem yüzyil, värd semester haha!!


Framme i värmen
2012-03-19 / 15:04:33 / Vardagsliv

Uhh, det kändes som flygresan tog en evighet, fastän det var lika lång tid som det tar till Hurghada.. ? Men det var såå värt, för shit vad fint det är här! Alla som åker till Hurghada istället för Sharm gör ett STORT misstag kan jag säga haha.. Eller det beror lite på, eftersom det är riktigt svindyrt här. Hela staden präglas av lyx. Blev ju upphämtad i limo och frågade chauffören i vilken del av stan som var lite mer förort, han ba - Ehh vi har faktiskt bara 5-stjärniga ställen här.. HAHA förlåt då?

Min lägenhet är inte riktigt klar än så jag sitter ute i solen och chillar lite sålänge. Fick låna en kompis Internet och iPhoneladdare (min gick sönder för ca en månad sen.. segt), så nu håller jag på och för över go musik och hittar bilder från Hurghada.

Ett par veckor sedan :)




Ses i Egypten!!
2012-03-19 / 04:24:00 / Vardagsliv

Nu är taxin strax här och jag ska bege mig iväg mot Landvetter och Egypten! Har inte sovit en blund så lär sova hela flygresan.. Vet inte när jag kan blogga igen men ska försöka fixa Internet i Sharm. Puss =)


Trött

Sharm el Sheikh imorgon!
2012-03-18 / 22:50:11 / Vardagsliv

Surpriiise.. Haha jag vet, jag är galen! Kom liksom hem för typ 4 dagar sedan.. Men vafan alla sa att det var fint väder så jag längtade efter att få sätta mig på en uteservering med solbrillor på näsan, men nej, det har inte varit skönt väder en enda stund sen jag landade? Faalskt.. Sen så har jag inte varit i Sharm faktiskt. Så tänkte checka läget där =) alla säger att det är så mycket vackrare där. Det tror jag på redan, för Hurghada är ärligt talat inte alls särskilt fint.. Påbörjade byggen överallt, halvfärdiga hotell längs gatorna och alldeles för många säljare. Men jag är helt förälskad i min lilla fiskeby ändå!



Historia har alltid varit min starka sida.. Haha, 2008

wuthering heights
2012-03-17 / 21:33:20 / Vardagsliv


Just nu

Två sjuklingar en lördagskväll!
2012-03-17 / 21:02:37 / Sickness

Igår var jag hos läkaren och prinsen var hos veterinären. Allt var okej med honom :) förutom att han inte har tappat två mjölktänder. Dock inte lika bra med mig, har nämligen pissat blod i 3-4 veckor. Jag gråter nästan varje gång jag är på toa haha, fint snack.. Fick meds utskrivet och sådär, fan jag tror jag har mer än halva Apotekets utbud hemma. Men hoppas det blir bättre nu då! För annars skulle vi operera, haha och det vägrar jag.. Att opereras var faktiskt bland det jobbigaste jag varit med om. Men narkosen var riktigt rolig hahahaa i alla fall såhär i efterhand!!

Nu sitter jag och myser med min älskade vovve som har blivit riktigt stor, han var en liten skitunge när jag åkte och nu har han blivit en stilig ung man! Så vi sitter o pussas hihi, eller han pussar mig och jag läser min favoritbok för en miljonte gången. Tror jag är enda 18-åringen i Sverige som ens har hört talas om Svindlander höjder, jag menar det är ju en sån riktig klassiker, typ som Shakespeare osånt haha..



Sekalla, november 2011 ♥

I never really cared until I met you
2012-03-16 / 20:21:53 / Vardagsliv


Kommer aldrig glömma denna dagen. Första gången våra läppar rördes vid :)


Most played right now
2012-03-15 / 20:27:05 / Musik

1. Gotye feat. Kimbra - Somebody that I used to know

2. The Wanted - Glad you came

3. Alyssa Reid feat. P Sign - Alone again

4. Emeli Sandé - Daddy

5. Mrozu feat. W.Kasta - Globalnie

6. Michel Teló - Ai Se Eu Te Pego


7. Tash - Habibi leh

8. Rihanna - You da one

9.
David Guetta ft. Nicki Minaj - Turn me on

10.
Kelly Clarkson - Stronger


Arabiska ord & fraser
2012-03-14 / 23:36:44 / Listor

Tänkte lägga upp en liten ordlista, här kommer ord & fraser som kan vara bra att kunna om man ska på semester i något arabisktalande land!

Salam o aleikum ↔ Hej
Maalekum'salam ↔ Hej (som svar på första hälsningen)
Bi keem da? ↔ Vad kostar den?
Shukran ↔ Tack
Ma'ssalama ↔ Hejdå
Ana miin Swid ↔Jag är från Sverige
Chiik, min faddlak = Notan tack!
Malesh ↔ Jag är ledsen/ursäkta
Piastres ↔ Växelpengar (typ som svenska ören)
Bekaam? ↔ Hur mycket?
Fil mish mish! = in your dreams! Om t.ex priset är för högt från början, man ska ALLTID pruta. Ibland kan du gå ner 70% av det begärda priset så det gäller att våga gå på.
Kullu tamam? ↔ Är allt okej?
Kullu tamam! ↔ Allt är okej!
Mumkin ↔ Kanske/Är det möjligt?
Aiwa/Nahm = Ja
La (uttalas läh) = Nej
Mesh fahem ↔ Jag förstår inte
Ana la takalam arabiyya ↔ Jag talar inte arabiska
Khalàs ↔ Sluta
Jalla ↔ Skynda
Shwaija ↔ Långsamt
Khamsa = 5 (talet, t.ex. i taxin)
Ashara = 10


Used to know
2012-03-14 / 21:14:22 / Tankar & känslor

Now and then I think of when we were together
Like when you said you felt so happy you could die
Told myself that you were right for me
But felt so lonely in your company
But that was love and it's an ache I still remember

You can be addicted to a certain kind of sadness
Like resignation to the end, always the end
So when we found that we could not make sense
Well you said that we would still be friends
But I'll admit that I was glad that it was over

But you didn't have to cut me off
Make it like it never happened and that we were nothing
And I don't even need your love
But you treat me like a stranger and that feels so rough
No you didn't have to stoop so low
Have your friends collect your records and then change your number
I guess that I don't need that though
Now you're just somebody that I used to know

Now and then I think of all the times you screwed me over
But had me believing it was always something that I'd done
But I don't wanna live that way
Reading into every word you say
You said that you could let it go
And I wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

Iväg till flygplatsen..
2012-03-14 / 03:15:33 / Vardagsliv

Trött liten jävel här, syns det eller.. ? Har inte sovit på nästan 24 timmar. GAH. Nu ska jag säga hejdå till min älskade lägenhet här och min älskade bubbi, sen måste jag kila iväg till flygplatsen. Måste byta i Kairo först och därifrån åker jag till Köpenhamn där pappa väntar på mig. Nej nu måste jag skynda mig, ses i Sverige!! ♥



ai ai se eu te pego!
2012-03-13 / 15:26:10 / Musik

Har fått dille på den här låten!!


32 grader i mars - därför bor jag i Egypten!!
2012-03-11 / 16:17:23 / Vardagsliv

SHIT, idag är det verkligen fruktansvärt varmt! Sitter på balkongen just nu och det är rätt fuktigt i luften, känns nästan som man är i Amazonas hehe. I alla fall så måste jag börja fixa mig lite smått, skall nämligen på jobbintervju idag =) lite nervöst men samtidigt spännande. Har ett par grejer på gång och jag hoppas SÅ att det blir av för jag är inte alls redo att lämna denna staden och denna värmen!!

Nu måste jag få i mig lite käk och förbereda mig. Wish me luck! ♥


Herregud vad jag är kär i den här bilden........ ÄLSKLING!! Saknar honom så jävla mycket


Counting all the assholes in the room.
2012-03-08 / 17:54:06 / Vardagsliv

Ibland måste man ta sig i kragen, göra det man vet är det rätta - även om hjärtat kämpar emot och vill något annat.

Live it up!
2012-03-03 / 19:05:51 / Vardagsliv

Så FORT vi kom ut imorse så börja det blåsa hahaha, fail. Så vi gick upp till taket och chillade en stund men sen har vi bara legat och degat. Eller aa, jag har legat och degat; baby har varit så gullig och lagat god mat, gjort fint i hela lägenheten o allt! Så nu är han trött och vill typ mysa till en film men jag är fett taggad på utgång så nu ska jag tvinga in honom i duschen och börja förkröka lite hehe!

Förresten, jag har typ tre alternativ; komma hem om 3 dagar, 10 dagar eller i slutet av månaden? Vettefan hur jag ska göra, beslutsångest gaaah!


off to the beach!
2012-03-03 / 10:43:32 / Vardagsliv

Vi kom aldrig iväg igår haha, blev en mysig hemmadag/kväll istället. Har somnat typ runt 22 varje kväll här vilket varit jätteskönt, men det resulterar ju i att man vaknar tidigt som fan. Nu har vi i alla fall käkat frukost och fixat oss lite, och nu ska vi iväg till stranden. Idag är det sjukt varmt och vinden har lugnat ner sig lite, GÖTT!


Elliehhgiirl & Mikkizzen ♥

I Egypten!
2012-03-02 / 13:17:06 / Vardagsliv

Hehe konstigt va.. ? Nä men det är jätteskönt att vara tillbaks i Hurghada, värmen och få träffa alla vänner. Jag har det huur bra som helst här borta ska ni veta! Igår var jag och älsklingen på stranden, hade aldrig varit just där innan och det var hur fint som helst. Vi gick på gatan bland alla barer och krogar, så helt plötsligt alltså mitt på gatan så går han in mot någon "butik", jag tänkte bara vad i helvete? Men följde efter såklart och där "inne i butiken" ser jag stranden haha rätt fett! Som en helt annan värld bara en halv meter bort liksom :)

Och idag har jag bara chillat, låg på taket en stund och solade men det var så varmt att jag inte stod ut mer än någon timme hehe. Nu ska jag vila en stund innan vi ska ut på stan. Vet inte riktigt när jag kommer hem och Internetet här krånglar rätt mycket, men jag försöker uppdatera så ofta jag kan. Puss! ♥


PHHA - jan 2012


RSS 2.0