Gief MAT!!
2012-09-28 / 20:40:00 / Vardagsliv

Jag har ingen aning om vad som hänt med mig men FAN vad jag är sugen på mat hela tiden. Det betyder (tyvärr!!) inte att jag äter, dock.. Anledningen till det är väldigt simpel - det finns inget att äta här. Känns det som i alla fall? Vissa dagar äter jag ingenting alls, andra dagar blir det typ en burgare från GAD. Eller mango. Vi slösar typ 500 kr i veckan på mango, och jaa jag är fullt seriös, haha. Sen har vi KFC, donken, Burger king osv men jag är trött på skräpmat och jag saknar att laga mat. Men det är väldigt svårt när jag inte ens har någon ugn, kan ni tänka er..? Ingen mikro heller. Jag saknar utbudet i Sverige så jag nästan avlider. Chips och vanlig yoghurt (ni som känner mig vet ju hur allvarligt betydelsefullt det är för mig haha), Ben&Jerrys, korv haha vad hände där? Kycklingsallad, hasselbackspotatis, lasagne, tacos, pannkakor, cupcakes som jag brukar baka.. Åh Gud. MATA MIG!! Innan jag kom hit så nästan vägrade jag äta men nu vill jag ha ett rum fyllt av mat man känner igen, bara proppa i mig. Råvaror är svårt att hitta här. Köttet litar jag inte på och kycklingen ska vi inte prata om, inte alls lockande. Från och med imorgon ska vi börja kika på andra lägenheter, jag känner att jag inte kan leva såhär längre. Skiter i om det blir dyrare, jag måste känna mig bekväm. Idag började jag nästan gråta när jag såg en myra krypa uppför mitt ben. Inte för att jag är rädd för småkryp utan mer för att jag är trött på att ha en så låg standard i livet. Så nu får det bli ändring på det!
 
Annars gör jag inte så mycket, om sanningen ska fram. Vero var här från Österrike ett tag, och då blev det stranden varje dag och annat kul på kvällarna. Men nu brukar jag vakna, eller rättare sagt bli väckt när Mohamed kommer hem från första jobbpasset, dvs runt kl 13. Vi myser ett par timmar innan han åker tillbaka och då lägger jag mig i sängen och kollar på serier. Runt midnatt beger jag mig utåt för en stund på café, typ. Haha ja det är livet i Hurghada.. Som Mohamed sa igår; vi må vara rikare i Sverige men hur underbart är det inte egentligen att kunna promenera i t-shirt och shorts mitt i natten, se alla glada turister bli lurade på onödiga prylar och fejkväskor (hej flashbacks från första gången jag var här!), träffa kompisar, dricka jordgubbsmoothie och bara njuta?
 
Inte lika kul att gå ute ensam däremot. Männen sjunger efter mig, de som tror jag är egyptier säger oförståeliga saker och de som förstår att jag är utländsk viskar "you should come home with me tonight". Haha. Jag börjar bli lite av en kändis här.. Gått så långt att jag hör från andra sidan gatan att någon, from the top of their lungs verkligen skriker "HEEY SWEEEEDEEEEN!!!!!!! HEEEREE!". Behöver jag ens säga att jag INTE tittade bak? HAHAHA. När vi är ute så måste vi stanna var och varannan minut för jag ser någon jag måste hälsa på. Häromnatten stötte vi på Marco till och med.. Akward situation. Men jag är okej. Näst intill lycklig. Enda problemet är att jag fortfarande tänker för mycket. Alldeles för mycket. På det förflutna och allt som hänt. Tänker mycket på tiden jag inte kunde gå en dag utan att vara hög. Försöker påminna mig själv om att jag aldrig kommer komma framåt om jag bara ser bak. Och jag har varit stark under 2012.. Endast en inläggning (till skillnad från typ 7 månader 2011) plus att jag inte stoppat i mig en enda jävla Fluoxetin, Edronax, omeprazol eller något av de 15 andra medsen. Omeprazolen kanske jag behöver börja med iofs, har mycket magsyra oså men det beror väl mer på att jag inte äter bra än på stress och depression. Inga jäkla piller för njurarna heller. SÅ SKÖNT! Däremot en hel del benso och zopiklon tyvärr. Men det är slut nu. Jag orkar inte med mer besvikelse. Varje gång jag säger "Alvedon" får Mohamed hjärtat i halsgropen och utbrister "SA DU TRAMADOL?!", men då kan jag inte låta bli att fnissa till lite faktiskt.
 
Idag ringde pappa också, första gången sedan jag kom hit så jag blev ju lagom förvånad. Älskade papi. Jag vaknade häromnatten av att jag grät, tog ett tag innan jag förstod vart jag var och att pappa inte alls har dött. Jävla mardrömmar.
 
 
Nej mina kära vänner, nu har jag babblat alldeles för länge om alldeles för många olika saker. Precis som vanligt alltså! ;) Nu ska jag köpa lite göttigt godis och bege mig hemåt. Har suttit här på internetcaféet alldeles för länge nu. Puss på er och jag lovar att bilder kommer upp så fort som möjligt. Massalama <3

Update fran Hurghada!
2012-09-13 / 01:44:00 / Vardagsliv

Det har varit torrt har ja.. Men som ni kanske forstar sa har jag varit upptagen med att pussa pa min man. I sondags firade vi 9 manader tillsammans - oj, vad fort det gatt! Forutom under sommaren da vi inte sags pa nagra manader. Men ja, jag mar ganska ok (har nog fatt nagon slang av varmeslag, illamaende, feber och kallsvettas). Har faktiskt skrivit 2 inlagg men jag ser att de inte har kommit upp. Jaja.
 
De 7 forsta dagarna hade M tagit ledigt sa vi tillbringade dagarna pa stranden och kvallarna pa cafe (apostrofen funkar inte.. Perfektionisten inom mig grater lite), vilket saklart ar standard har. I forrgar satte vi oss pa nagot mysigt stalle med Ahmed och Ahmed (ja, alla heter Mohamed, Ahmed eller Hassan har!), rokte shisha, drack fanta och skrattade. Idag motte jag upp en av dessa Ahmed och lamnade runt cv. Pa kvallen, dvs for ett par timmar sedan, fick vi besok av en tredje Ahmed samt Tarek. Kandes lite sadar att jag inte kunde bjuda pa mer an kaffe.. Hahaha.
 
 
Anyway. Nu har jag och M suttit har alldeles for lange, men det blir val sa nar man inte haft tillgang till ordentligt internet pa ett jakla bra tag haha. Datornord som man ar. Ska forsoka fixa internet till min laptop hemma, sa har jag nagot att gora pa dagarna ocksa forutom att titta pa serier, lasa bocker och vanta pa att hjartat mitt ska komma hem fran jobbet!
 
 
Uppdaterar mer med bilder osv sa fort jag kan! Puss pa er!
 
 

Påväg!
2012-09-02 / 23:05:13 / Vardagsliv

Sitter i bussen.. Om 20 minuter är jag framme i Lund. Om 2 timmar i Danmark. Jag mår illa, har huvudvärk och framförallt RYGGONT. Fan ta er Swebus! Jäkligt osköna säten.

Ja jag har väl inte så mycket att säga egentligen. Lite dåligt humör. Vi hörs i Egypten antagligen.
Dör jag påvägen eller något annat hemskt så vet ni att jag älskar er. Ciao!!


Books
2012-09-02 / 02:53:22 / Ytligheter

Kändes som ett måste att införskaffa nya böcker, så blev skitglad över att det var 4 för 3 hahaha på Akademibokhandeln. Försökte hitta de books som J tipsa mig om men fann bara Blondie, som jag läst för längesen. Dessa får duga. "Egoboost!" är väl den som inte passar in så att säga, med min mörka "profil" eller vad man ska kalla det men jag har alltid nästan avgudat Bella. Så jäkla cool. Har till å med en video på henne där hon hälsar til mig haha jag var sjuk som en idiot och kunde inte gå på nån träff hon hade.

Jaja. Nu är allt packat o klart. Förutom plattången och jag DÖR om jag glömmer den, IGEN. Det får bara inte hända. Men något har jag säkerligen glömt.. Min pojkvän påminde mig om att ta med mig skor, hahaha fan vad jag skämdes. Han trodde att jag skojade när jag sa "oj shit, tack".....

Det var jäkligt svårt att välja ut endast några få nagellack, dock. Har väl en 30-40 (åtminstone så många att min syster skrev en redovisning om det för över 2 år sedan..) men valde bara med mig typ 3. Okej, typ 13 kanske. Men de som känner mig vet hur jag är. Mina naglar ser förjävliga ut just nu, lacket är avskavt här o där, hinner inte fixa det antagligen heller så jag känner lite att jag bör leta upp ett par handskar. När var senast någon såg mig utan nagellack? Svar aldrig.

Klockan är 3 på morgonen, jag har haft en väldigt lång dag och en jobbigare dag väntar om några timmar. Hoppas för allt i världen att jag ska sluta snöa in på helt olika jävla random-grejer och somna snarast. Min hjärna behöver varva ner och min kropp behöver återhämta sig.


leaving home, going home
2012-09-02 / 00:31:11 / Vardagsliv


Aj, SJ, Skype.
2012-09-01 / 21:28:00 / Tankar & känslor

Jag kräks av ångest. Fanfanfan, det knyter sig i magen och jag vill bara trycka i mig alla stess som jag faktiskt hämtade ut igår.. Känns fortfarande overkligt. Imorgon drar jag. Lämnar Sverige.
 
Åhåå, mitt i allt, alltså nu medan jag höll på att skriva inlägget, så kom jag på att jag inte fått biljetten av SJ, skulle fått det som sms-biljett senast 19:30. Så jag försökte frenetiskt ringa kundtjänst, men såklart inget svar nu.. Och plötsligt plinga det till i mobilen. Haha, fan vad ni skrämde mig där SJ! KATASTROF om det hade blivit krångel med bussen eller tåget.
 
Så, då är det avklarat och vi kan fortsätta inlägget!
 
Har som sagt en hel del ångest. Är riktigt nervös och rädd inför vad som ska hända.. Det är ju annorlunda denna gången. Jag har inte direkt några sparpengar? Och jag måste jobba. Har varit sjukskriven i ca 2 år nu så det känns ju läskigt, även om jag jobbat lite då o då. Men i Hurghada finns bara jobb inom turism och well - jag är inte en people's person direkt. Har sökt en hel del barnpassningsjobb samt förskolehjälp eftersom barn är något jag verkligen är passionerad om, men det är i princip omöjligt att få sådana jobb såvida man inte bosätter sig i Kairo eller talar flytande tyska. Jag kan typ presentera mig själv, räkna till 100 och några ströord..
 
Men ja. Imorgon 19:45 går alltså bussen från Nils Ericsson terminalen. Kul att jag måste släpa resväskan hemifrån, till bussen, av, till centralen. Folk måste tro jag är efterbliven men det är endast 2 hållplatser så ska nog gå bra. Hade dock önskat att någon höll mig sällskap.. Usch vad jag kommer må sämst när jag sitter där. Grät som en idiot förut idag när jag skulle säga hejdå till min syster och alla bara stirrade ögonen ur sig. Åh.
 
Men! Vi har ju Skype. Alla måste lova mig att Skypa med mig! Adda mig på e-angello och förgyll mina dagar och kvällar som kan bli rätt sega när M är på jobbet..
 
Nej men Gud, nu låter jag så himla negativ. Jag ser fram emot det här, jag lovar! Haha. Detta är något jag verkligen vill göra, behöver få göra. Men jag är bara så jäkla orolig! Vilket kanske inte är så konstigt?
 
Alla tankar snurrar runtrunt i skallen på mig och jag hör knappt vad jag tänker. Vet knappt vad jag känner. Himla förvirrad. Shit. Jag åker imorgon..

RSS 2.0